spr1
slider_2

Uniwersalny twardościomierz – PS 111 – Brinell – Rockwell – Vickers – Już w sprzedaży

Brinell – Rockwell – Vickers  
Uniwersalny twardościomierz dokonujący pomiarów w trzech skalach  : Brinell, Rockwell , Vickers .
Komputer steruje sposobem pomiaru  twardościomierza , obsługuje i kalibruje wartości twardości. Naniesienie siły oraz zwolnienie następuje  w sposób automatyczny .Mierząc twardość Rockwella, może to robić w sposób wcześniej zdefiniowany .   Twardościomierz PS 111 zapisuje  wyniki zawsze  do późniejszego  sprawdzenia danych.

 

Skala twardości Rockwell/Superficial Rockwell, Brinell, Vickers,
Zakres obciążenia 2.5kgf/24.5N  to 187.5kgf/1.84kN
Obciążenia Badawcze 2.5kgf/24.5N, 3kgf/29.4N, 4kgf/39.2N, 5kgf/49N, 6.25kgf/61.29N, 10kgf/98N, 15kgf/147N, 15.625kgf/153.2N, 20kgf/196.13N, 25kgf/245.16N, 30kgf/294.19N, 31.25kgf/306.45N, 45kgf/411.29N, 50kgf/490N, 60kgf/588.4N, 62.5kgf/612N, 100kgf/980.7N, 120kgf/ 1176.79N, 125kgf/1225N, 150kgf/1471N, 187.5kgf/1838N depending on model
Obciążenia badawcze

Vickers

HV: 3kgf/29.4N, 4kgf/39.2N, 5kgf/49N, 10kgf/98N, 20kgf/196.13N, 30kgf/294.19N, 50kgf/490N, 100kgf/980.7N, 120kgf/ 1176.79N
HVT: 50kgf/490N, 100kgf/980.7N(Optional)
Obciążenia badawcze

Brinell

HB1: 2.5kgf/24.5N, 5kgf/49N, 10kgf/98N,31.25kgf/306.45N
HB2.5: 6.25kgf/61.29N,15.625kgf/153.2N, 31.25kgf/306.45N, 62.5kgf/612N, 187.5kgf/1838N
HB5: 25kgf/245.16N, 62.5kgf/612N, 125kgf/1225N, 250kgf/2.45kN;
HB10: 100kgf/980.7N
HBT2.5: 62.5kgf/612N, 187.5kgf/1838N(Optional)
Obciążenia badawcze

Rockwell

A, B, C, D, E, F, G, H, K, L, M, P, R, S, V
15N, 30N, 45N, 15T, 30T, 45T,
15W, 30W, 45W, 15X, 30X, 45X,
15Y, 30Y, 45Y
Please follow and like us:
COPRYRIGHT 2017 WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE maszyny-wytrzymalosciowe.pl designed by samweb
Zawartość niedostepna
Zezwól na użycie cookies przez kliknięcie akceptuję ) lub kontynuacje działań na stronie

Informacja o plikach cookies . Przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszej strony . Zamykając ten komunikat (kliknięcie w przycisk "Akceptuję", ) zgadzasz się na wskazane poniżej działania. Więcej informacji

Przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszej strony . Zamykając ten komunikat (kliknięcie w przycisk "Akceptuj", zgadzasz się na wskazane poniżej działania. Stosowanie plików cookies i innych technologii : Stosujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne pokrewne technologie, które mają na celu: Zapewnienie bezpieczeństwa podczas korzystania z naszych stron Ulepszenie świadczonych przez nas usług poprzez wykorzystanie danych w celach analitycznych i statystycznych Poznanie Twoich preferencji na podstawie sposobu korzystania z naszych serwisów Wyświetlanie spersonalizowanych reklam, które odpowiadają Twoim zainteresowaniom Zakres wykorzystywania plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki. Bez wprowadzenia zmian ustawień, informacje w plikach cookies mogą być zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Tak wykorzystujemy Twoje informacje : W ramach świadczonych przez nas usług staramy się wyświetlać reklamy odpowiadające Twoim zainteresowaniom, które dotyczą naszych produktów oraz produktów klientów korzystających z naszych usług reklamowych (marketing bezpośredni). W tym celu wykorzystujemy informacje zapisywane w plikach cookies, które otrzymujemy podczas korzystania z naszych stron. Nasze działania podejmowane są zgodnie z obowiązującym prawem w ramach  tzw. uzasadnionego interesu administratora danych, ponieważ chcemy, by wszystkie nasze usługi, w tym wyświetlane reklamy, były najlepiej dopasowane do potrzeb użytkownika. Administratorem tych danych jesteśmy my, czyli Pomiar Serwis Jakub Przybyło - Akacjowa 12, 95-020 Wiśniowa Góra . Możesz skontaktować się z nami za pośrednictwem tej strony oraz w dowolnym momencie wyrazić swój sprzeciw wobec tego rodzaju działań. Pamiętaj jednak, że nie w każdym przypadku możliwe jest zrealizowanie Twoich praw w odniesieniu do informacji zapisanych w plikach cookies.

Akceptuję